Kávový cheesecake recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 170 g máslo 50 g cukr moučka 280 g hladká mouka náplň 3 ks vejce 2 ks žloutek 150 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 lžíce kukuřičný škrob 2 lžíce instantní káva 750 g měkký tučný tvaroh na ozdobu 60 g hořká čokoláda
Postup Kávový cheesecake recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku a cukr prosejeme, přidáme kousky másla, vejce a špetku soli. Vše zpracujeme na pevné těsto, které necháme odležet 60 minut v chladničce.
Tvaroh dáme do mísy. Kávu zalijeme 4 lžícemi horké vody a rozmícháme, vlijeme do tvarohu, přidáme oba cukry, žloutky, vejce, škrob a promícháme.
Z odleželého těsta odkrojíme jednu třetinu. Větší část rozválíme na kulatý plát a dáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Ze zbytku těsta vyválíme dlouhý pruh, stočíme ho, pak opatrně rozvineme kolem dortové formy a jeho okraje k sobě dobře přitiskneme. Na korpus rozetřeme kávovou tvarohovou náplň a povrch uhladíme.
Kávový cheesecake pečeme v troubě předehřáté na 150 °C přibližně 50 minut.
Z vychladlého korpusu sejmeme formu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, dáme do malého papírového kornoutku a kávový cheesecake na povrchu ozdobně přestříkáme.
Kávový cheesecake uchováváme v chladu, krájíme na porce a podáváme jako výborné sladké pohoštění třeba k odpolední kávičce.