Kebab z meruněk a klobásy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička voda
1 lžíce med
2 lžičky sójová omáčka
4 ks vepřová klobása
115 g sušená meruňka

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy propíchneme a opečeme na grilu. Lze je také osmažit na pánvi. Často je otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Poté je necháme vychladnout.

  2. Klobásy nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky a napícháme je na špízové jehly. Oba konce ozdobíme půlkou meruňky.

  3. Smícháme med se sójovou omáčkou a s vodou a kebab potřeme. Kebab z meruněk a klobásy pečeme na horkém grilu, dokud se nevypeče kůrka, nebo jej na 10 minut vložíme do mírně vyhřáté trouby.

  4. Kebab z meruněk a klobásy podáváme jako horké jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!