Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks brambory
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 porce ryba
100 ml bílé víno
mletý pepř
1 snítka petrželová nať
rybí vývar
1 snítka čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu tohoto receptu můžeme použít jakoukoli rybu, ať již je to treska, okoun, pstruh nebo kapr

  2. Rybí porce očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno

  3. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme mrkev, brambory a sůl. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se víno začne vařit, přilijeme vývar tak, aby tekutina dosahovala pouze do výše zeleniny. Na brambory pak rozložíme porce ryby a snítku petržele a rozmarýnu. Vše zakryjeme a zvolna vaříme asi 30 minut, dokud nebudou brambory měkké. Potom rybu vyjmeme a zbavíme kůže

  4. Zeleninu s vývarem rozdělíme na porce, poklademe kousky ryby a ozdobíme bylinkami. Lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!