Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek olej sůl 2 ks brambory 1 ks cibule 1 ks mrkev 2 porce ryba 100 ml bílé víno mletý pepř 1 snítka petrželová nať rybí vývar 1 snítka čerstvý rozmarýn
Postup Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu tohoto receptu můžeme použít jakoukoli rybu, ať již je to treska, okoun, pstruh nebo kapr
Rybí porce očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme mrkev, brambory a sůl. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se víno začne vařit, přilijeme vývar tak, aby tekutina dosahovala pouze do výše zeleniny. Na brambory pak rozložíme porce ryby a snítku petržele a rozmarýnu. Vše zakryjeme a zvolna vaříme asi 30 minut, dokud nebudou brambory měkké. Potom rybu vyjmeme a zbavíme kůže
Zeleninu s vývarem rozdělíme na porce, poklademe kousky ryby a ozdobíme bylinkami. Lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami podáváme s opečenými toasty.