Kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
30 g sůl
200 ml ocet
3 kg rajčata
1 lžička paprika mletá pálivá
100 ks koření nové
- - skořice celá
- - pepř celý
- - estragon

Postup přípravy receptu

  1. Ocet přivedeme s novým kořením, pepřem, skořicí a estragonem k varu, krátce povaříme a necháme v přikryté nádobě asi 2 hodiny. Omytá rajčata nakrájíme na kousky a rozdusíme na kaši, umixujeme a prolisujeme a za stálého míchání pak odpaříme na hustou pastu. Pak přidáme proceděný octový macerát, sůl, cukr a papriku a ještě povaříme dokud se cukr nerozpustí. Horký kečup plníme do zahřátých lahví, uzavřeme a sterilujeme asi 20 minut Při 85 st. Zchladíme!!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!