Kečup z hub recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 lžic sůl 1500 g houby (směs s tvrdšími kloboučky) nálev 600 ml ocet 0.3 lžičky mletá skořice 1 lžička drcený pepř 0.5 lžičky mletý zázvor 0.5 lžičky drcený hřebíček 1 lžička drcené nové koření
Postup Kečup z hub recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, nasekáme nadrobno, zasypeme solí a necháme přes noc v chladu uležet.
Ocet přivedeme k varu, přidáme koření a znovu necháme projít varem. Nálev odstavíme a necháme nejméně 2 hodiny louhovat. Studený nálev přecedíme.
Houby promačkáme a podusíme s polovinou nálevu. Vzniklou kaši rozmixujeme, případně prolisujeme, dolijeme zbylým nálevem a uvedeme do varu.
Ještě horký kečup plníme do nahřátých sklenic a sterilujeme asi 15 minut na 100 °C. Za tři dny je vhodné kečup z hub znovu sterilovat.