Rizoto pro miláčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 3 - 4 lžíce olej sůl rajčatový protlak bazalka 1 - 2 hrnky masový vývar chilli koření 50 g sušené houby 1 balíček mražená zelenina 750 g vepřové maso 4 balíčky rýže ve varných sáčcích
Postup Rizoto pro miláčka
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme do poloměkka, aby se později nerozvařila. Předem si namočíme sušené houby
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky. Maso okořeníme solí a pepřem. Podle chuti přidáme bazalku s rajčatovým protlakem nebo naopak chilli koření s prolisovaným česnekem
Na tuku orestujeme cibuli. Přidáme marinované vepřové kostky a chvilku smažíme. Restovanou směs smícháme s předvařenou rýží, zeleninou a houbami. Troubu předehřejeme na 150 - 200 °C
Pekáč vymažeme a rozprostřeme do něj rýži s masem. Směs podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme asi 15 - 20 minut podle potřeby. Rizoto často kontrolujeme. Před koncem pečení přidáme bazalku
Kdyby se povedlo rýži uvařit úplně, tak to nevadí. Maso připravíme stejně, ale zeleninu a houby asi 5 - 10 minut povaříme a promícháme s masem a rýží. Přidáme bazalku a je to hotové. Ale už to nebude ono. Recept můžeme připravit i bez masa.