Rizoto pro miláčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
3 - 4 lžíce olej
sůl
rajčatový protlak
bazalka
1 - 2 hrnky masový vývar
chilli koření
50 g sušené houby
1 balíček mražená zelenina
750 g vepřové maso
4 balíčky rýže ve varných sáčcích

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme do poloměkka, aby se později nerozvařila. Předem si namočíme sušené houby

  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky. Maso okořeníme solí a pepřem. Podle chuti přidáme bazalku s rajčatovým protlakem nebo naopak chilli koření s prolisovaným česnekem

  3. Na tuku orestujeme cibuli. Přidáme marinované vepřové kostky a chvilku smažíme. Restovanou směs smícháme s předvařenou rýží, zeleninou a houbami. Troubu předehřejeme na 150 - 200 °C

  4. Pekáč vymažeme a rozprostřeme do něj rýži s masem. Směs podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme asi 15 - 20 minut podle potřeby. Rizoto často kontrolujeme. Před koncem pečení přidáme bazalku

  5. Kdyby se povedlo rýži uvařit úplně, tak to nevadí. Maso připravíme stejně, ale zeleninu a houby asi 5 - 10 minut povaříme a promícháme s masem a rýží. Přidáme bazalku a je to hotové. Ale už to nebude ono. Recept můžeme připravit i bez masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!