Řízky z uzeného hovězího jazyka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 3 ks vejce strouhanka 1 list bobkový list 5 kuliček nové koření hladká mouka olej na smažení 10 kuliček celý černý pepř 1 ks menší uzený hovězí jazyk
Postup Řízky z uzeného hovězího jazyka
Postup přípravy receptu
-
Jazyk očistíme, omyjeme a dáme vařit do většího množství vody. Česnek oloupeme. Asi v polovině vaření mastný vývar z části slijeme, přidáme vařící vodu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a česnek. Zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka
Uvařený jazyk zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Tím docílíme snadnějšího stažení hrubé kůže. Jazyk oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1 - 2cm silné. Necháme vychladnout
Potom plátky jazyka obalujeme střídavě v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje dozlatova
Řízky z uzeného hovězího jazyka podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem, nebo podle chuti i s kyselou okurkou
Vařený uzený hovězí jazyk můžeme použít také na studené mísy. V tom případě ho nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme křenovou majonézou, hořčicí, čerstvou zeleninou. Jazyk podáváme s pečivem.