Zapékané obrácené řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
120 g máslo
60 g strouhanka
500 ml voda
1 kostka masox
150 g anglická slanina
olej na smažení
mletý kmín
4 plátky vepřová krkovice bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici omyjeme osušíme a naklepeme. Potom ji osolíme, okmínujeme a důkladně obalíme ve strouhance. Co nejvíce strouhanky vtlačíme do masa

  2. Vejce rozšleháme v míse, na pánvi rozehřejeme olej. Troubu předehřejeme na 200°C. V hrnci svaříme vodu, masox a máslo

  3. Plátky masa ve strouhance dobře namočíme v rozšlehaných vejcích a ihned dáváme do rozpáleného tuku a z obou stran opečeme

  4. Osmažené řízky naskládáme do zapékací misky, obložíme anglickou slaninou, zalijeme připraveným vývarem a dáme do trouby. Pečeme přibližně půl hodiny

  5. Zapékané obrácené řízky ihned servírujeme. Vhodnou přílohou jsou hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!