Zelené řízky v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce citronová šťáva
čerstvá petrželka
400 g kuřecí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí či jiné řízky naklepeme a potřeme je připravenou marinádou. Maso necháme několik hodin v lednici proležet

  2. Marinádu si připravíme důkladným rozmícháním oleje, citronové šťávy, nadrobno nasekané petrželky a soli

  3. Alobal potřeme olejem, položíme na něj ochucené řízky a pevně zabalíme. Pečeme v mírně teplé troubě na plechu asi půl hodiny. Během pečení řízky jednou obrátíme. Zelené řízky lze připravit samozřejmě i na grilu

  4. Zelené řízky v alobalu přesuneme na talíře a opatrně rozbalíme. Maso podáváme s čerstvou zeleninou a hojně posypeme petrželkou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!