Smažené čekankové puky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 50g máslo hladká mouka mletý bílý pepř strouhaná houska 2 ks bílý čekankový puk
Postup Smažené čekankové puky
Postup přípravy receptu
-
Bílé čekankové puky očistíme od ovadlých listů, vyřízneme opatrně košťál tak, aby se puky nerozpadly. Potom je vložíme do osolené vroucí vody a krátce povaříme do poloměkka. To trvá asi 2 - 3 minuty, záleží na velikosti puků. Takto připravenou čekanku ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou čekanku ostrým nožem podélně rozkrojíme na dvě půlky
Česnek oloupeme, prolisujeme a necháme zpěnit na másle. Do vlahého másla s česnekem přidáme sůl, pepř a vychladlé půlky čekanky. Potom je obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Čekankové puky smažíme zvolna na oleji dozlatova
Smažené čekankové puky podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Vhodným doplňkem je česnekový dip.