Smažené čekankové puky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
50g máslo
hladká mouka
mletý bílý pepř
strouhaná houska
2 ks bílý čekankový puk

Postup přípravy receptu

  1. Bílé čekankové puky očistíme od ovadlých listů, vyřízneme opatrně košťál tak, aby se puky nerozpadly. Potom je vložíme do osolené vroucí vody a krátce povaříme do poloměkka. To trvá asi 2 - 3 minuty, záleží na velikosti puků. Takto připravenou čekanku ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou čekanku ostrým nožem podélně rozkrojíme na dvě půlky

  2. Česnek oloupeme, prolisujeme a necháme zpěnit na másle. Do vlahého másla s česnekem přidáme sůl, pepř a vychladlé půlky čekanky. Potom je obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Čekankové puky smažíme zvolna na oleji dozlatova

  3. Smažené čekankové puky podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Vhodným doplňkem je česnekový dip.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!