Smažené celerové řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
50 ml mléko
800 g celer
hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Celer pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 5 mm, oloupeme, omyjeme a povaříme 7 - 8 minut v osolené vodě s citronovou šťávou. Potom celer scedíme, necháme odkapat od vody a vychladnout

  2. Vychladlá celerová kolečka obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se studeným mlékem a špetkou soli a poté ve strouhance

  3. Obalené celerové řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do pěkně zlatavé barvy a dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku

  4. Smažené celerové řízky podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou, jsou dobré i se zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!