Smažené celerové řízky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce strouhanka 50 ml mléko 800 g celer hladká mouka 1 lžička citronová šťáva slunečnicový olej na smažení
Postup Smažené celerové řízky
Postup přípravy receptu
-
Celer pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 5 mm, oloupeme, omyjeme a povaříme 7 - 8 minut v osolené vodě s citronovou šťávou. Potom celer scedíme, necháme odkapat od vody a vychladnout
Vychladlá celerová kolečka obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se studeným mlékem a špetkou soli a poté ve strouhance
Obalené celerové řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do pěkně zlatavé barvy a dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku
Smažené celerové řízky podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou, jsou dobré i se zeleným salátem.