Bramborové karbanátky se salámem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2x stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
petrželka
olej na smažení
50 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
150 g měkký salám
800 g vařené brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozmačkáme a po vychladnutí do nich vmícháme prolisovaný česnek, nakrájenou petrželku, salám, žloutky a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a promícháme

  2. Z hmoty tvoříme malé karbanátky, které namočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a v oleji smažíme dozlatova. Hotové karbanátky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku

  3. Bramborové karbanátky se salámem podáváme například s tatarskou omáčkou nebo kečupem. Ke karbanátkům můžeme přidat zeleninovou oblohu (rajské jablíčko, pórek).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!