Moje kuřecí čína recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
mrkev
vegeta
libeček
1/2 lžičky kurkuma
2 ks kuřecí prsa
1 ks červená paprika
sójová omáčka
1 ks kedluben
1 hrst mražený hrášek
voda na podlití
1 hrst nesolené arašídy
3 - 4 lžíce sladký kečup
1 hrst mražená kukuřice
1 ks bílá paprika
hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme (samozřejmě kromě té mražené). Mrkev a kedluben nastrouháme. Papriku nakrájíme na malé kostičky nebo proužky. Maso (větší kuřecí prsa) nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vsypeme nejprve mraženou zeleninu. Poté přidáme papriky a nakonec mrkev a kedluben. Podlijeme mírně vodou, přidáme sůl, pepř, vegetu a krátce podusíme

  3. Zvlášť si osmahneme maso, které přidáme k zelenině. Zakápneme sójovou omáčkou, vmícháme kurkumu, kečup a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby podléváme vodou, aby nám vznikla omáčka. Nakonec čínu dochutíme prolisovaným česnekem a vmícháme nesolené arašídy. Podle potřeby můžeme i zahustit světlou jíškou a nechat krátce probublat

  4. Moji kuřecí čínu podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!