Moje kuřecí čína recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl mrkev vegeta libeček 1/2 lžičky kurkuma 2 ks kuřecí prsa 1 ks červená paprika sójová omáčka 1 ks kedluben 1 hrst mražený hrášek voda na podlití 1 hrst nesolené arašídy 3 - 4 lžíce sladký kečup 1 hrst mražená kukuřice 1 ks bílá paprika hotová světlá jíška
Postup Moje kuřecí čína
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme (samozřejmě kromě té mražené). Mrkev a kedluben nastrouháme. Papriku nakrájíme na malé kostičky nebo proužky. Maso (větší kuřecí prsa) nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vsypeme nejprve mraženou zeleninu. Poté přidáme papriky a nakonec mrkev a kedluben. Podlijeme mírně vodou, přidáme sůl, pepř, vegetu a krátce podusíme
Zvlášť si osmahneme maso, které přidáme k zelenině. Zakápneme sójovou omáčkou, vmícháme kurkumu, kečup a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby podléváme vodou, aby nám vznikla omáčka. Nakonec čínu dochutíme prolisovaným česnekem a vmícháme nesolené arašídy. Podle potřeby můžeme i zahustit světlou jíškou a nechat krátce probublat
Moji kuřecí čínu podáváme s rýží.