Moje maďarské lečo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 8 ks vejce 500 g rajčata 2 ks cibule 1 ks feferonka slunečnicový olej 1 kg zelená paprika 200 g uzená pikantní klobása
Postup Moje maďarské lečo
Postup přípravy receptu
-
Papriky odstopkujeme, zbavíme jádřince, semínek a žilek. Papriky omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na měsíčky. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno, klobásu na kolečka a feferonku na jemno
V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, feferonku a klobásu. Přidáme papriky a rajčata a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou na středním ohni doměkka. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce se solí a necháme vejce srazit
Moje maďarské lečo ihned podáváme s vařenými brambory nebo krajícem dobrého chleba. Je to rychlý a chutný oběd či večeře. V menším množství je toto lečo vhodné jako dobrá nedělní snídaně na vidličku
V zimě je možné jídlo rychle připravit i ze zavařeného domácího leča. Existuje mnoho variant tohoto pokrmu.