Řepové lívance recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
2 hrnky mléko
2.5 hrnky celozrnná mouka
med nebo stévie
2 ks vařená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Řepy nakrájíme na pár menších kousků a hodíme je do mixéru. Přidáme mléko a rozmixujeme. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mouku a opět důkladně promixujeme do hladkého těsta. Podle chuti dosladíme medem nebo pár kapkami stévie

  2. Těsto máme hotové a lívanečky opékáme na suché pánvi bez oleje. Podáváme s libovolnou náplní

  3. Tip: Lívance jsou výborné s čokoládovou pomazánkou. Na mé fotografii jsem si lívance ještě posypala drcenými mrazem sušenými malinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!