Pestrý salát s hovězím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 svazeček ředkvičky 1 ks karotka 1 ks limetka olivový olej 1/2 ks salátová okurka mletý černý pepř 1 ks červená chilli paprička 200 g baby rajčata 1 lžíce ústřicová omáčka 2 ks nať jarní cibulky 1 balení směs listových salátů 1 lžíce kukuřičný sirup 2 ks hovězí steak á 200 g
Postup Pestrý salát s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí steaky lehce rukou naklepeme, potřeme vydatným množstvím oleje a z obou stran osolíme hrubou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Steaky necháme asi 30 minut při pokojové teplotě odležet
Mezitím si připravíme zeleninu na salát a pikantní zálivku. Začneme zálivkou. Očištěnou čerstvou chilli papriku zbavíme jadérek, česnek oloupeme, vše nasekáme nadrobno a vložíme do hmoždíře. Přidáme sůl a pepř a vše rozdrtíme do hladka. Pak přidáme kukuřičný sirup, ústřicovou omáčku, lžíci olivového oleje a šťávu z jedné limetky. Zálivku na pestrý salát důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme odležet
Zeleninu na salát nejdříve očistíme, omyjeme a pak nakrájíme. Karotku pomocí škrabky upravíme na hoblinky, ředkvičky, okurku a baby rajčata nakrájíme na stejně velké kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. Směs listových salátů s očištěnou zeleninou vložíme do mísy a až těsně před podáváním vše promícháme s pikantní zálivkou
Odleželé steaky opečeme na horké suché pánvi z obou stran přibližně 2 - 3 minuty (záleží na výšce steaku) dozlatova. Poté maso zabalíme do alobalu a vložíme asi na 8 -10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Následně steaky vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 7 minut odpočinout. Hovězí steaky nakrájíme šikmým řezem na plátky
Zeleninový salát ochucený zálivkou navršíme na talíře, poklademe plátky steaku, pokapeme šťávou z masa a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k pestrému salátu s hovězím masem je čerstvé pečivo.