Kedlubnová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kelímky smetana
3 ks kedlubna
podle potřeby
3 lžičky sůl
voda
hladká mouka
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny si očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme do většího hrnce. Zalijeme vodou, aby byly kedlubny plavaly, přidáme sůl - raději méně, dosolit můžeme vždycky. Na mírném ohni vaříme kedlubny asi 1 hodinu nebo dokud nejsou kedlubny měkké.

  2. Hladkou mouku smícháme s 1 smetanou a vlijeme za stálého míchání do kedluben. Mícháme, podle potřeby ještě dohustíme moukou. Kedlubnovou omáčku ochutíme pepřem, muškátovým oříškem a popřípadě solí. Na závěr vlijeme do omáčky druhou smetanu a necháme asi 5 minut provařit. Pokud chceme mít omáčku jemnější, můžeme si promixovat.

  3. Kedlubnovou omáčku podáváme s pečeným bramborem v troubě nebo s vařeným bramborem a uzenkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!