Kedlubnové zelí s cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1-2 lžičky ocet
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1-2 lžíce hladká mouka
1 špetka celý kmín
1 ks kedluben gigant

Postup přípravy receptu

  1. Kedluben nebo kedlubny očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kedluben dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou a dusíme jako zelí. Podle chuti můžeme přidat kmín a sůl.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Na pánev dáme lžíci sádla, rozehřejeme, vsypeme cibuli a osmahneme ji dorůžova. Když je cibule zlatavá, přidáme mouku, krátce opražíme a odstavíme. Ze zelí podle potřeby slijeme vodu, vmícháme cibulkovou jíšku a promícháme. Podle chuti kedlubnové zelí s cibulkou ještě okyselíme octem a osladíme.

  3. Kedlubnové zelí s cibulkou podáváme jako klasické zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!