Kedlubny dušené s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
petrželka
1 ks cibule
450 g mrkev
4 ks kedlubna
1 lžička hladká mouka
mletý bílý pepř
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny, mrkev a cibuli očistíme. Mrkev a kedlubny nakrájíme na nudličky. Cibuli nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.

  2. Do kastrolu vlijeme vývar a přivedeme jej k varu. Vsypeme mrkev, kedlubny, cibuli a zeleninu podusíme. Když je zelenina měkká, zaprášíme ji moukou, ochutíme česnekem a okořeníme. Krátce ji povaříme a podle chuti případně osolíme.

  3. Kedlubny dušené s mrkví hustě posypeme sekanou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!