Kinder zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr moučka
cukr moučka
2 kelímky smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
1 balíček listové těsto (400g)
1 balíček bonbony Vexta

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto (ne mražené) rozválíme na plát o velikosti středního plechu, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a propícháme vidličkou, aby se těsto nenafukovalo a nedělalo puchýřky

  2. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut na 200 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout a pak ho rozkrojíme na dvě poloviny

  3. V míse vymícháme ze smetany, ztužovačů a cukru hustou šlehačku. Jednu polovinu korpusu potřeme šlehačkou a posypeme bonbony Vexta, které mírně zatlačíme. Přiklopíme druhou polovinu a uložíme do chladna nejméně na hodinu rozležet

  4. Vychladlý kinder zákusek opatrně nakrájíme na řezy a každý poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!