Knedlíčky plněné liškami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 špetka cukr 2 stroužky česnek 100 g cibule 500 g lišky 100 g zelená paprika podle potřeby olej náplň 2 1 lžička sůl 1 ks vejce 100 g strouhanka 2 lžičky čerstvá petrželka těsto 1 špetka sůl 50 g máslo 500 g brambory 2 ks žloutek 20 g krupice 90 g hladká mouka 90 g polohrubá mouka podle chuti čerstvě mletý pepř
Postup Knedlíčky plněné liškami recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře vykartáčované brambory dáme vařit do slané vody. Měkké brambory oloupeme a prolisujeme do mísy.
Oloupanou cibuli s česnekem a paprikou nasekáme najemno a orestujeme na troše olivového oleje nebo na másle. Přidáme nadrobno nakrájené lišky a vaříme, dokud nezměknou. Dochutíme kořením a necháme vychladnout.
Suroviny na náplň 2 - vejce rozšleháme s nakrájenou petrželkou a strouhankou. Smícháme s vychladlými houbami a náplň máme připravenou.
Do protlačených brambor přidáme oba druhy mouky, krupici, žloutky, rozpuštěné máslo, špetku soli a dobře promícháme. Z těsta si postupně odebíráme kousky, které si tvarujeme do placiček. Na ně ukládáme asi lžíci houbové směsi a těsto dobře uzavřeme do menšího knedlíčku. Těsto nesmí dlouho stát, snažíme se pracovat rychle. Jinak zřídne a nedá se s ním pracovat. Bramborové knedlíčky plněné liškami vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
Bramborové knedlíčky plněné liškami slouží jako příloha, ale i hlavní chod s lehkou omáčkou.