Knedlíčky plněné liškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 špetka cukr
2 stroužky česnek
100 g cibule
500 g lišky
100 g zelená paprika
podle potřeby
olej
náplň 2
1 lžička sůl
1 ks vejce
100 g strouhanka
2 lžičky čerstvá petrželka
těsto
1 špetka sůl
50 g máslo
500 g brambory
2 ks žloutek
20 g krupice
90 g hladká mouka
90 g polohrubá mouka
podle chuti
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dobře vykartáčované brambory dáme vařit do slané vody. Měkké brambory oloupeme a prolisujeme do mísy.

  2. Oloupanou cibuli s česnekem a paprikou nasekáme najemno a orestujeme na troše olivového oleje nebo na másle. Přidáme nadrobno nakrájené lišky a vaříme, dokud nezměknou. Dochutíme kořením a necháme vychladnout.

  3. Suroviny na náplň 2 - vejce rozšleháme s nakrájenou petrželkou a strouhankou. Smícháme s vychladlými houbami a náplň máme připravenou.

  4. Do protlačených brambor přidáme oba druhy mouky, krupici, žloutky, rozpuštěné máslo, špetku soli a dobře promícháme. Z těsta si postupně odebíráme kousky, které si tvarujeme do placiček. Na ně ukládáme asi lžíci houbové směsi a těsto dobře uzavřeme do menšího knedlíčku. Těsto nesmí dlouho stát, snažíme se pracovat rychle. Jinak zřídne a nedá se s ním pracovat. Bramborové knedlíčky plněné liškami vaříme v osolené vodě asi 12 minut.

  5. Bramborové knedlíčky plněné liškami slouží jako příloha, ale i hlavní chod s lehkou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!