Zapékané houskové knedlíčky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
40 g máslo
petrželka
4 dl mléko
2 lžíce cibule
3 lžíce cibule
8 ks houska
6 plátků sýr
80 g hrubá mouka
muškátový oříšek
1 dl smetana ke šlehání
500 g listový špenát
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Zelenou petrželku pokrájíme. V mléce rozkvedláme celá vejce

  2. Na másle osmažíme cibulku a housky dozlatova, vše přendáme do mísy a necháme vychladnout. Potom zalijeme mlékem s vejci a necháme vsáknout. Přisypeme mouku, petrželku, ochutíme solí, muškátovým oříškem a ze směsi vypracujeme těsto. Mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 10 minut

  3. Hotové knedlíčky necháme okapat, potom je na oleji orestujeme a rozdělíme na porce dušeného špenátu. Knedlíčky poklademe plátky sýru a zapékáme v předtopené troubě, dokud se sýr nerozpustí. Misky ozdobíme bylinkami, zeleninou a ihned podáváme

  4. Příloha: Špenát očistíme, omyjeme a pokrájíme. Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme špenát a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vydusíme. Smetanový špenát rozdělíme do zapékacích misek

  5. Uvařené houskové knedlíčky můžeme podávat jako přílohu k pečeným masům, zadělávaným pokrmům apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!