Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g hrášek olej sůl 2 ks vejce petrželka 2 dl mléko 2 ks cibule 100 g kukuřice grilovací koření 100 g anglická slanina 1 ks jarní cibulka 1 plechovka sterilované žampiony 2 ks kuřecí stehno 3 ks včerejší houska
Postup Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna osolíme, okořeníme kmínem a směsí grilovacího koření na kuře, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Kuře pečeme zakryté asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 220 °C
Starší housku (například celozrnná kaiserka a dvě rajčatové ciabaty) nakrájíme na kostičky. Směs doplní každý podle chuti - třeba hrášek, kukuřice, petrželka, jarní cibulka, žampiony, nakrájený špek, salám nebo anglická slanina
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do nakrájených housek a zalijeme asi 2 dl mléka. Housky necháme nasáknout a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který poté lehce vmícháme do nádivky
Misku na pečení vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Směs pak vyklopíme do zapékací misky. Nádivku pečeme společně s kuřecími stehny asi 60 minut. Na konci stehna odklopíme, aby se vypekla křupavá kůžička
Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem můžeme podávat s brambory, ale není to potřeba, protože sama nádivka poslouží jako příloha.