Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g hrášek
olej
sůl
2 ks vejce
petrželka
2 dl mléko
2 ks cibule
100 g kukuřice
grilovací koření
100 g anglická slanina
1 ks jarní cibulka
1 plechovka sterilované žampiony
2 ks kuřecí stehno
3 ks včerejší houska

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme, okořeníme kmínem a směsí grilovacího koření na kuře, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Kuře pečeme zakryté asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 220 °C

  2. Starší housku (například celozrnná kaiserka a dvě rajčatové ciabaty) nakrájíme na kostičky. Směs doplní každý podle chuti - třeba hrášek, kukuřice, petrželka, jarní cibulka, žampiony, nakrájený špek, salám nebo anglická slanina

  3. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do nakrájených housek a zalijeme asi 2 dl mléka. Housky necháme nasáknout a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který poté lehce vmícháme do nádivky

  4. Misku na pečení vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Směs pak vyklopíme do zapékací misky. Nádivku pečeme společně s kuřecími stehny asi 60 minut. Na konci stehna odklopíme, aby se vypekla křupavá kůžička

  5. Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem můžeme podávat s brambory, ale není to potřeba, protože sama nádivka poslouží jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!