Knedlíčky z hovězího masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
400 g hovězí kýta
jemné kari koření
1 ks malá houska

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme nakrájíme na kousky a se lžící vody umeleme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Housku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem. Bazalku a petrželku usekáme najemno. Zakysanou smetanu promícháme s moukou

  2. Na oleji zpěníme cibulku a vmícháme ji do umletého masa. Přidáme rozmělněnou housku, bylinky, sůl, pepř a kari koření. Vše prohněteme ve směs, ze které tvoříme mokrýma rukama malé kuličky ve velikosti třešní

  3. Na oleji osmažíme masové kuličky dozlatova, potom je vyjmeme a uchováme na teple

  4. Do výpeku vlijeme asi 1 dl vývaru, přivedeme k varu a vmícháme zakysanou smetanu s moukou. Přidáme kávovou lžičku kari koření, usekanou bazalku a za stálého šlehání 2 minuty povaříme

  5. Knedlíčky z mletého hovězího masa v omáčce prohřejeme a podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!