Knedlíčky z hovězího masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 200 ml zakysaná smetana čerstvá bazalka čerstvá petrželka mletý černý pepř 400 g hovězí kýta jemné kari koření 1 ks malá houska
Postup Knedlíčky z hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme nakrájíme na kousky a se lžící vody umeleme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Housku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem. Bazalku a petrželku usekáme najemno. Zakysanou smetanu promícháme s moukou
Na oleji zpěníme cibulku a vmícháme ji do umletého masa. Přidáme rozmělněnou housku, bylinky, sůl, pepř a kari koření. Vše prohněteme ve směs, ze které tvoříme mokrýma rukama malé kuličky ve velikosti třešní
Na oleji osmažíme masové kuličky dozlatova, potom je vyjmeme a uchováme na teple
Do výpeku vlijeme asi 1 dl vývaru, přivedeme k varu a vmícháme zakysanou smetanu s moukou. Přidáme kávovou lžičku kari koření, usekanou bazalku a za stálého šlehání 2 minuty povaříme
Knedlíčky z mletého hovězího masa v omáčce prohřejeme a podáváme s vařenou rýží.