Knedlíčky z polenty s kořeněnou zeleninovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
5 dl voda
2 ks cuketa
3 ks rajče
mletý pepř
0.5 kostky zeleninový vývar
200 g polenta
1 ks malý lilek
1 lžička kaše z chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vroucí vody dáme na 10 minut vařit cukety a lilek. Necháme je okapat a poté je vložíme do kastrolu, přidáme syrová oloupaná rajčata, oloupaný česnek a chilli pastu. Vše vidličkou rozmačkáme, osolíme, opepříme a 5 minut vaříme na mírném ohni.

  2. Na přípravu polenty dáme podle pokynu na obalu ohřát vodu s polovinou kostky zeleninového vývaru. Když se voda vaří, postupně přisypáváme polentu. Několik minut ji vaříme a pak vlijeme na plech, abychom vytvořili plát silný 2 cm.

  3. Vykrajovacími formičkami vyrábíme z polenty nejrůznější tvary. Knedlíčky z polenty podáváme s kořeněnou zeleninovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!