Knedlík s uzeným z jednoho hrnku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks žloutek
1 hrnek mléko
1 ks bílek
2 hrnky houska
1 hrnek polohrubá mouka
2 hrnky uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Housku a uzené nakrájíme na kostky 1x1 cm velké. Dáme je do misky. Přidáme mouku, žloutek, špetku soli, vše promícháme a přilijeme mléko. Opět pořádně promícháme. Bílku ušleháme pevný sníh, který nakonec opatrně přimícháváme do knedlíkového těsta.

  2. Vezmeme si obyčejné hrnky - s obsahem přibližne 200 ml - a opravdu pořádně je vymažeme olejem a plníme směsí asi tak do tří čtvrtin hrnku. Hrnky dáváme do hrnce se studenou vodou, která musí sahat pouze do půli hrnků. Vaříme od bodu varu asi 20 minut.

  3. Hotové knedlíky z hrnků vyklopíme nakrájíme na plátky a podáváme se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!