Koblihy z trouby recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1 špetka sůl 0,2 kostek máslo 1 lžička rum marmeláda 1 ks žloutek 1 hrnek mléko 1 ks vanilkový cukr 3,5 hrnky hladká mouka 1 ks droždí (42 g)
Postup Koblihy z trouby
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si necháme na závěr) vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout
Poté těsto rozválíme na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla
Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut
Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 15 minut
Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme
Koblížky z trouby můžeme ihned podávat třeba jako výbornou snídani.