Koblihy z trouby recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1 špetka sůl
0,2 kostek máslo
1 lžička rum
marmeláda
1 ks žloutek
1 hrnek mléko
1 ks vanilkový cukr
3,5 hrnky hladká mouka
1 ks droždí (42 g)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si necháme na závěr) vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout

  2. Poté těsto rozválíme na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla

  3. Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut

  4. Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 15 minut

  5. Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme

  6. Koblížky z trouby můžeme ihned podávat třeba jako výbornou snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!