Toasty s drůbežími játry a žampiony recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 6 ks vejce 1 ks cibule 3 - 4 lžíce rajčatový protlak 5 ks žampiony 80 g anglická slanina 1 svazek jarní cibulka mletý černý pepř 1 lžička rýžový ocet 350 g kuřecí játra 6 plátků bílý toastový chléb 1 lžíce chilli pasta
Postup Toasty s drůbežími játry a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka
Slaninu vyškvaříme a na výpeku necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme játra a jakmile změní barvu, vmícháme žampiony. Směs osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme chilli pastu a podle chuti rajčatový protlak, vše krátce podusíme a ochutíme rýžovým octem
Pikantní směs navršíme na opečené toasty, poklademe volským okem a ozdobíme cibulkou
Toasty s drůbežími játry a žampiony podáváme jako teplou chuťovku.