Vanilkové koblihy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
125 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 kostka tvaroh
1 lžíce cukr moučka
1 lžíce cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
260 g polohrubá mouka
1 lžíce vanilkový pudinkový prášek
slunečnicový olej na smažení
třešňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink i oba druhy cukru se špetkou soli. Do sypké směsi vyklepneme vajíčka, přilijeme mléko a vymícháme hladké, mírně lepivé těsto

  2. Pomoučněnou lžící vykrajujeme kousky těsta, které v dlaních zakulatíme a vhazujeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Vanilkové koblihy smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové koblížky klademe na papírovou utěrku, která "odsaje" přebytečný tuk

  3. Ještě teplé vanilkové koblížky (cca 30ks) opatrně v půlce mírně rozřízneme, naplníme tvarohovým krémem a ozdobíme kouskem husté třešňové marmelády. Před podáváním můžeme vanilkové koblížky poprášit moučkovým cukrem

  4. Na tvarohový krém pouze vymícháme měkký tvaroh s oběma druhy cukru na hladkou kašičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!