Vanilkové koblihy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 125 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 kostka tvaroh 1 lžíce cukr moučka 1 lžíce cukr moučka cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 260 g polohrubá mouka 1 lžíce vanilkový pudinkový prášek slunečnicový olej na smažení třešňová marmeláda
Postup Vanilkové koblihy
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink i oba druhy cukru se špetkou soli. Do sypké směsi vyklepneme vajíčka, přilijeme mléko a vymícháme hladké, mírně lepivé těsto
Pomoučněnou lžící vykrajujeme kousky těsta, které v dlaních zakulatíme a vhazujeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Vanilkové koblihy smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové koblížky klademe na papírovou utěrku, která "odsaje" přebytečný tuk
Ještě teplé vanilkové koblížky (cca 30ks) opatrně v půlce mírně rozřízneme, naplníme tvarohovým krémem a ozdobíme kouskem husté třešňové marmelády. Před podáváním můžeme vanilkové koblížky poprášit moučkovým cukrem
Na tvarohový krém pouze vymícháme měkký tvaroh s oběma druhy cukru na hladkou kašičku.