Koláč z kynutého těsta s aronií recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
0,25 lžiček sůl
1 ks žloutek
1,5 dl mléko
35 g tuk
tuk
mouka
0,5 ks citron
12 g droždí
35 g cukr moučka
1 hrst cukr krystal
mletá skořice
0,25 balíčků vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
400 g aronie

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme kvasnice a rozmícháme je se lžičkou cukru. Potom přidáme 2 lžíce mouky a 2 lžíce vlažného mléka. Vše společně promícháme a kvásek necháme vykynout

  2. Do misy dáme mouku, přidáme kvásek, teplé mléko se žloutkem, sůl, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec přidáme tuk (máslo, olej, rostlinný tuk, sádlo) a vypracujeme hladké těsto, které dáme vykynout na teplé místo

  3. Po vykynutí těsto rozválíme, dáme na vymazaný plech a na to poklademe kuličky aronie právě promíchané s krystalovým cukrem. Na povrch koláče dáme klasickou drobenku z tuku, cukru a mouky. Na drobenku posypeme mletou skořici pro lepší vůni. Pro zlepšení chutě je možné přidat k aronii odpeckované rozpůlené švestky

  4. Koláč z kynutého těsta s aronií dáme do vyhřáté trouby a pečeme, až jsou okraje zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!