Kolečka z červené řepy s dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
300 g červená řepa
8 lžic ovesné vločky
omáčka
1 lžička olej
sůl
150 g jogurt
pepř
30 g jádra vlašských ořechů
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Příprava dipu: najemno nasekáme jádra vlašských ořechů, podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme do jogurtu. Přidáme olej a promícháme.

  2. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dusíme je 20 minut v malém množství mírně osolené vody, pak necháme vychladnout.

  3. Rozšleháme vejce. Na pánvi rozehřejeme máslo.

  4. Plátky řepy namáčíme ve vejci a pak obalíme v zrnitých ovesných vločkách. Vločky dobře přitiskneme.

  5. Obalená kolečka smažíme po obou stranách a nakonec je necháme na papírovém ubrousku okapat.

  6. Kolečka z červené řepy podáváme s jogurtovým dipem, který jsme si na začátku připravili.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!