Bageta s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 ks rajčata
tymián
1 balíček hermelín
2 ks bageta
1 ks kuřecí prsa
provensálské koření
1 ks ledový salát

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa osolíme a okořeníme. Vhodný je tymián či provensálské koření. Necháme je chvíli uležet

  2. Mezitím si nakrájíme na plátky rajče, hermelín a ledový salát. Prsa krátce osmažíme v míse vhodné na pečení, podlijeme do půl masa vodou a pečeme v troubě na 170 °C z obou stran asi 20 minut. Lze jen osmažit na pánvi, je-li maso nízké. Poté maso vyndáme a necháme vychladnout

  3. Bagetu podélně rozkrojíme. Jednu půlku namažeme majonézou, druhou můžeme pokapat vypečenou šťávou. Na bagetu postupně klademe vrstvu salátu, rajčete, hermelínu a na plátky nakrájených prsíček

  4. Bagetu s kuřecím masem konzumujeme nejlépe hned. Ještě můžeme dát hotovou obloženou bagetu s kuřecím masem na chvíli do rozpálené trouby. Spojí se nám chutě a pokud podáváme s hranolky, je to i chutné hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!