Pečený králičí hřbet recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl vývar 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 větvičky čerstvý tymián mletý černý pepř 100 g anglická slanina (plátky) 1 ks hřbet z králíka
Postup Pečený králičí hřbet
Postup přípravy receptu
-
Pěkný králičí hřbet očistíme a rozkrojíme na dva kusy. Potom maso opepříme, osolíme, na každý kousek položíme větvičku tymiánu, pečlivě zabalíme do plátků slaniny a zajistíme párátky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a stroužky česneku rozpůlíme
Králičí závitky opečeme ze všech stran na oleji a přendáme do pekáčku. Maso obložíme cibulí a česnekem, přidáme máslo a zakryté pečeme asi při 170°C doměkka. Během pečení králíka podléváme vývarem a vypečenou šťávou
Pečené králičí hřbety podáváme s pečeným bramborem a dušeným špenátem.