Pečený králičí hřbet recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 větvičky čerstvý tymián
mletý černý pepř
100 g anglická slanina (plátky)
1 ks hřbet z králíka

Postup přípravy receptu

  1. Pěkný králičí hřbet očistíme a rozkrojíme na dva kusy. Potom maso opepříme, osolíme, na každý kousek položíme větvičku tymiánu, pečlivě zabalíme do plátků slaniny a zajistíme párátky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a stroužky česneku rozpůlíme

  2. Králičí závitky opečeme ze všech stran na oleji a přendáme do pekáčku. Maso obložíme cibulí a česnekem, přidáme máslo a zakryté pečeme asi při 170°C doměkka. Během pečení králíka podléváme vývarem a vypečenou šťávou

  3. Pečené králičí hřbety podáváme s pečeným bramborem a dušeným špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!