Pečený králík na česneku a cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks králík
1 kostka masox
mletý černý pepř
500 g vepřový bok bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme na díly, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme plátky česneku a pokrájenou cibuli. Králíka obložíme pokrájenými kousky bůčku, zalijeme troškou vody, přikryjeme a dáme péct do trouby

  2. Králíka pečeme cca 2,5 - 3 hodiny na 160 °C. Po cca třech hodinách pekáč otevřeme, kousky bůčku položíme na kousky králíka, polijeme vypečenou šťávou a ještě opékáme cca 40 minut na 180 °C. Průběžně kontrolujeme a podle potřeby ještě poléváme

  3. Po dopečení vyndáme pekáč, kousky masa vyjmeme, přidáme kostku masoxu a šťávu s česnekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem na sos, kterým pak poléváme porce při servírování

  4. Pečený králík na česneku a cibuli je výborný s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!