Kološvárské vepřové kotlety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.8 hrnku smetana 2 lžíce sádlo 2 lžíce kečup 2 ks středně velká cibule 4 ks vepřová kotleta 1 lžíce mletá sladká paprika 2 hrnky kysané zelí podle chuti sůl uzené maso nebo šunka podle potřeby voda
Postup Kološvárské vepřové kotlety recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety zlehka naklepeme, nařízneme okraje a osolíme.
Na sádle zpěníme nahrubo nakrájenou cibulku, zasypeme sladkou paprikou, zamícháme, přidáme kečup a promícháme tak, aby se vše spojilo dohromady. Podlijeme trochou vody a povaříme. Do vroucí směsi vložíme připravené kotlety, přiklopíme a pomalu dusíme. Když je maso z poloviny hotové, přidáme nakrájené uzené maso, nadrobno nakrájené kysané zelí a vše dusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou a necháme projít varem.
Kološvárské vepřové kotlety podáváme s knedlíkem.