Kološvárské vepřové kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 hrnku smetana
2 lžíce sádlo
2 lžíce kečup
2 ks středně velká cibule
4 ks vepřová kotleta
1 lžíce mletá sladká paprika
2 hrnky kysané zelí
podle chuti
sůl
uzené maso nebo šunka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zlehka naklepeme, nařízneme okraje a osolíme.

  2. Na sádle zpěníme nahrubo nakrájenou cibulku, zasypeme sladkou paprikou, zamícháme, přidáme kečup a promícháme tak, aby se vše spojilo dohromady. Podlijeme trochou vody a povaříme. Do vroucí směsi vložíme připravené kotlety, přiklopíme a pomalu dusíme. Když je maso z poloviny hotové, přidáme nakrájené uzené maso, nadrobno nakrájené kysané zelí a vše dusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou a necháme projít varem.

  3. Kološvárské vepřové kotlety podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!