Tradiční houskové knedlíky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 20 g sůl 2 vejce 500 ml mléko 20 g droždí 2 ks rohlík 1 kg polohrubá mouka
Postup Tradiční houskové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Z části mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí a přidáme zbylé mléko, vejce a hotový kvásek. Všechny suroviny dobře promícháme, kdo chce, přidá rohlíky nakrájené na kostičky. Vytvoříme těsto, které necháme v teple přikryté utěrkou kynout asi hodinu
Pak těsto na knedlíky rozdělíme na 4 díly, uválíme šištičky knedlíků a necháme ještě asi 15 minut kynout. Tradiční houskové knedlíky vaříme v osolené vodě 20 minut, po 10 minutách vaření je otočíme. Já knedlíky vařím po jednom v hrnci, protože ještě nakynou ve vodě
U tohoto receptu na tradiční houskové knedlíky jsem již zůstala, i když jsem odzkoušela hodně jiných. Rohlíky do nich nedávám, ale vždy se mi povedou.