Kombinovaný borůvkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
těsto
sůl
30 g máslo
1 ks žloutek
125 ml mléko
10 g droždí
10 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
nádivka
2 hrstě borůvky
150 g tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek si připravíme tak, že do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku práškového cukru, trošičku mléka a uděláme kašičku. Malinko zaprášíme moukou a necháme v teple kvasit.

  2. Do mísy prosijeme mouku, trochu osolíme, do důlku posadíme žloutek, cukr a rozpuštěné máslo, přidáme kvásek a mléko a zpracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.

  3. Dortovou formu vymažeme máslem a posypeme moukou. Mezitím z těsta vyválíme placku. Tu dáme do formy, připlácneme ke stěnám a zbytek, který visí přes okraj, necháme viset.

  4. Na těsto nasypeme strouhaný a pocukrovaný tvaroh a pokapeme máslem. Pak až k okraji formy nasypeme omyté, okapané a pocukrované borůvky a zakryjeme je převislým těstem tak, že necháme volný střed, a dáme péct dorůžova. Pečeme při 180°C asi 30 až 40 minut.

  5. Koláč necháme vychladnout a můžeme servírovat


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!