Kombinovaný borůvkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání těsto sůl 30 g máslo 1 ks žloutek 125 ml mléko 10 g droždí 10 g cukr moučka 250 g polohrubá mouka nádivka 2 hrstě borůvky 150 g tvrdý tvaroh
Postup Kombinovaný borůvkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Kvásek si připravíme tak, že do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku práškového cukru, trošičku mléka a uděláme kašičku. Malinko zaprášíme moukou a necháme v teple kvasit.
Do mísy prosijeme mouku, trochu osolíme, do důlku posadíme žloutek, cukr a rozpuštěné máslo, přidáme kvásek a mléko a zpracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
Dortovou formu vymažeme máslem a posypeme moukou. Mezitím z těsta vyválíme placku. Tu dáme do formy, připlácneme ke stěnám a zbytek, který visí přes okraj, necháme viset.
Na těsto nasypeme strouhaný a pocukrovaný tvaroh a pokapeme máslem. Pak až k okraji formy nasypeme omyté, okapané a pocukrované borůvky a zakryjeme je převislým těstem tak, že necháme volný střed, a dáme péct dorůžova. Pečeme při 180°C asi 30 až 40 minut.
Koláč necháme vychladnout a můžeme servírovat