Kompot z ovoce s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl voda
1 ks citron
1 ks ananas
1 ks avokádo
2 lžíce cukr krupice
4 ks kiwi
1 lžíce cukr moučka
1 ks mango
250 g mascarpone
1 ks papája
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks grep
na ozdobu
máta

Postup přípravy receptu

  1. Exotické ovoce vybereme podle vlastní chuti. Můžeme použít například ananas, kiwi, mango, avokádo, grep a papáju.

  2. Všechno ovoce oloupeme, omyjeme a nakrájíme na zhruba stejně velké kostičky. Citron omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Do hrnce vložíme ovoce, zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a citronovou šťávu. Obsah promícháme a pomalu vaříme, dokud kompot nezhoustne. Poté hrnec odstavíme z plotny a kompot necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém. Do misky dáme mascarpone, šlehačku a moučkový cukr. Vymícháme hladký krém, který necháme vychladit v lednici minimálně 45 minut.

  4. Vychladlý kompot rozdělíme do pohárů, zalijeme vychlazeným krémem, ozdobíme mátou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!