Koňaková bábovka s bílou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 ml olej
5 ks vejce
2 lžíce kakao
1 ks žloutek
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
2 - 3 lžíce vaječný koňak
250 ml vaječný koňak

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou

  2. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Oddělíme jednu třetinu těsta a zamícháme do ní kakao. Do připravené formy střídavě nalijeme světlé a tmavé těsto

  3. Koňakovou bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C asi 45 minut až hodinu. Upečenou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme

  4. Cukr s koňakem a žloutkem utřete v hustou polevu. Bílou polevou přelijeme bábovku. Polevu necháme ztuhnout a máme hotovo

  5. Koňakovou bábovku s bílou polevou nakrájíme a můžeme se do ní pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!