Koňaková bábovka s bílou polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 ml olej 5 ks vejce 2 lžíce kakao 1 ks žloutek 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 2 - 3 lžíce vaječný koňak 250 ml vaječný koňak
Postup Koňaková bábovka s bílou polevou
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Oddělíme jednu třetinu těsta a zamícháme do ní kakao. Do připravené formy střídavě nalijeme světlé a tmavé těsto
Koňakovou bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C asi 45 minut až hodinu. Upečenou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme
Cukr s koňakem a žloutkem utřete v hustou polevu. Bílou polevou přelijeme bábovku. Polevu necháme ztuhnout a máme hotovo
Koňakovou bábovku s bílou polevou nakrájíme a můžeme se do ní pustit.