Kopřivová polévka 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
0 l smetana
kopřivy
2 lžíce hladká mouka
1 l zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu.

  2. Zatím si očistíme a kopřivy, opereme je a osušíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Kopřivy vsypeme do vroucího vývaru a asi 5 minut povaříme. Pak vývar scedíme a kopřivy nasekáme.

  3. Na tuku zpěníme cibuli. Zasypeme ji moukou a vysmahneme světlou jíšku. Jíšku zředíme kopřivovým vývarem. Polévku necháme provařit, přidáme rozsekané kopřivy, dochutíme, zakvedláme vejce a zjemníme smetanou. Již nevaříme.

  4. Kopřivovou polévku podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!