Koprová omáčka s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kg cibule 1 kg vepřová plec podle chuti cukr sůl ocet sterilovaný sladkokyselý kopr podle potřeby smetana hladká mouka
Postup Koprová omáčka s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a vepřové maso nakrájíme na plátky nebo kostky.
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájené maso, posolíme a dusíme jako guláš. Když je maso měkké, přidáme sterilovaný sladkokyselý kopr. Chvíli dusíme, potom přidáme podle potřeby předvařenou vodu, nakonec rozmícháme smetanu s moukou a přidáme ji do omáčky. Koprovou omáčku vaříme na mírném ohni 10 minut a potom dochutíme octem, cukrem a solí.
Koprovou omáčku můžeme podávat s bramborovou kaší, bramborem nebo knedlíkem.