Koprovka podle receptury recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 350 g vývar 35 g máslo 70 g ocet 560 g mléko 70 g máslo na smažení 105 g hladká mouka 170 g sladká smetana 12% 70 g čerstvý kopr 87 g kopr v nálevu
Postup Koprovka podle receptury recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo. Do horkého tuku nasypeme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku.
Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme. Koprovku mírně osolíme, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme velmi zvolna nejméně 30 minut.
Pak omáčku zjemníme smetanou, velmi krátce jí povaříme a mírně okyselíme částí převařeného octa, přisladíme cukrem, znovu krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.
Kopr přebereme, opláchneme, jemně nakrájíme a přelijeme jej zbylou částí horkého octa. Pak jej dáme do procezené omáčky. Nakonec do omáčky přidáme syrové máslo na zjemnění.
Koprovku podáváme podle chuti s brambory, knedlíkem, hovězím nebo vařenými vejci.