Kuřecí aspik s červenou řepou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
70 g cibule
150 ml majonéza
1 balíček želatina
200 ml zakysaná smetana
1 ks jarní cibulka
300 g červená řepa
mletý černý pepř
300 g vařené kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu uvaříme doměkka a oloupeme. Pak asi 250 g vychladlé řepy nastrouháme na hrubo a zbývající část nakrájíme na tenké plátky

  2. Vařené nebo pečené kuřecí maso nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Pak k cibuli přidáme maso, vše osolíme, opepříme promícháme a necháme vychladnout

  3. Jarní cibulku s natí nakrájíme na jemná kolečka. Podle návodu na obalu si připravíme želatinu. Asi 50 ml připravené želatiny si odložíme stranou na potření dna formy. Vychladlé maso promícháme se strouhanou řepou, jarní cibulkou, majonézou, zakysanou smetanou a želatinou

  4. Mísu nebo formu vyložíme potravinovou folií, kterou potřeme olejem. Dno pokapeme tenkou vrstvou želatiny, poklademe plátky červené řepy, poté naplníme kuřecí směsí s řepou a necháme alespoň 2 hodiny v chladu ztuhnout

  5. Kuřecí aspik s červenou řepou nakrájíme na plátky a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!