Kuřecí aspik s červenou řepou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 70 g cibule 150 ml majonéza 1 balíček želatina 200 ml zakysaná smetana 1 ks jarní cibulka 300 g červená řepa mletý černý pepř 300 g vařené kuřecí maso
Postup Kuřecí aspik s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu uvaříme doměkka a oloupeme. Pak asi 250 g vychladlé řepy nastrouháme na hrubo a zbývající část nakrájíme na tenké plátky
Vařené nebo pečené kuřecí maso nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Pak k cibuli přidáme maso, vše osolíme, opepříme promícháme a necháme vychladnout
Jarní cibulku s natí nakrájíme na jemná kolečka. Podle návodu na obalu si připravíme želatinu. Asi 50 ml připravené želatiny si odložíme stranou na potření dna formy. Vychladlé maso promícháme se strouhanou řepou, jarní cibulkou, majonézou, zakysanou smetanou a želatinou
Mísu nebo formu vyložíme potravinovou folií, kterou potřeme olejem. Dno pokapeme tenkou vrstvou želatiny, poklademe plátky červené řepy, poté naplníme kuřecí směsí s řepou a necháme alespoň 2 hodiny v chladu ztuhnout
Kuřecí aspik s červenou řepou nakrájíme na plátky a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.