Kořeněné smetanové kostky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
0.5 lžičky koriandr
350 g cukr moučka
0.5 lžičky kardamon
0.5 lžičky mletá skořice
150 g hladká mouka
150 g zakysaná smetana
0.5 lžičky muškátový květ
1 lžíce nastrouhaná pomerančová kůra
0.5 lžičky tlučený hřebíček
75 g kandovaná pomerančová kůra
poleva
1 ks bílek
175 g cukr moučka
na ozdobu
75 g sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Odebereme lžíci másla, kterou vymažeme vyšší plech. Mandle nasekáme a polovinou vysypeme vymazaný plech.

  2. Mouku prosejeme a smícháme s veškerým kořením, kypřícím práškem a kůrou. Do mouky přidáme vejce, máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, které rozprostřeme na připravený plech.

  3. Těsto pečeme přibližně 20 minut při 175°C.

  4. Hotový smetanový moučník rozkrájíme na kostky asi 5 x 5 cm.

  5. Z bílku a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým na kořeněných smetanových kostkách vytvoříme mřížku. Nakonec je posypeme zbylými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!