Kořeněné smetanové kostky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 100 g máslo 1 lžička prášek do pečiva 0.5 lžičky koriandr 350 g cukr moučka 0.5 lžičky kardamon 0.5 lžičky mletá skořice 150 g hladká mouka 150 g zakysaná smetana 0.5 lžičky muškátový květ 1 lžíce nastrouhaná pomerančová kůra 0.5 lžičky tlučený hřebíček 75 g kandovaná pomerančová kůra poleva 1 ks bílek 175 g cukr moučka na ozdobu 75 g sekané mandle
Postup Kořeněné smetanové kostky recept
Postup přípravy receptu
-
Odebereme lžíci másla, kterou vymažeme vyšší plech. Mandle nasekáme a polovinou vysypeme vymazaný plech.
Mouku prosejeme a smícháme s veškerým kořením, kypřícím práškem a kůrou. Do mouky přidáme vejce, máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, které rozprostřeme na připravený plech.
Těsto pečeme přibližně 20 minut při 175°C.
Hotový smetanový moučník rozkrájíme na kostky asi 5 x 5 cm.
Z bílku a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým na kořeněných smetanových kostkách vytvoříme mřížku. Nakonec je posypeme zbylými mandlemi.