Kořeněný broskvový kompot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kg broskve
1 l voda
5 ks hřebíček
1 kg cukr krystal
2 dl ocet 8%
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Malé, ale zralé a tvrdé broskve umyjeme a necháme odkapat.

  2. Vodu, cukr, ocet, hřebíčky a skořici dobře povaříme. Nálev necháme vychladnout. Broskve nacpeme do připravených sklenic, zalijeme nálevem a uzavřeme. Sklenice s broskvovým kompotem vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou a sterilizujeme 10 minut od bodu varu nebo 25 minut při 85 °C. Kořeněný broskvový kompot necháme vychladnout v hrnci.

  3. Kořeněný broskvový kompot podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!