Kořeněný broskvový kompot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 kg broskve 1 l voda 5 ks hřebíček 1 kg cukr krystal 2 dl ocet 8% 1 ks celá skořice
Postup Kořeněný broskvový kompot recept
Postup přípravy receptu
-
Malé, ale zralé a tvrdé broskve umyjeme a necháme odkapat.
Vodu, cukr, ocet, hřebíčky a skořici dobře povaříme. Nálev necháme vychladnout. Broskve nacpeme do připravených sklenic, zalijeme nálevem a uzavřeme. Sklenice s broskvovým kompotem vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou a sterilizujeme 10 minut od bodu varu nebo 25 minut při 85 °C. Kořeněný broskvový kompot necháme vychladnout v hrnci.
Kořeněný broskvový kompot podáváme podle chuti.