Kořeněný fazolový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžička kmín
3 řapíky celer
2 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 kostka zeleninový vývar
1 lžíce mletá sladká paprika
1 plechovka konzervované červené fazole
1 plechovka konzervovaná krájená rajčata
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Červené konzervované fazole přelijeme z plechovky na cedník, propláchneme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Obě papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme najemno.

  2. Na pánvi zahřejeme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a pár minut restujeme. Poté přidáme fazole, papriky, celer, konzervovaná rajčata a důkladně promícháme. Dále ke směsi přidáme kmín, mletou sladkou papriku a do směsi rozdrobíme kostku zeleninového vývaru, promícháme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme zhruba 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou, aby se směs nepřipálila.

  3. Až jsou papriky měkké, je guláš hotový. Fazolový guláš servírujeme na talíře, ozdobíme mletou paprikou a podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!