Kořeněný gyros recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 lžíce olej
sůl
2 ks rajčata
150 g zakysaná smetana
1 svazeček naťové cibulky
2 ks žlutá paprika
černý pepř
600 g brambory malé salátové
4 ks vepřové řízky
1 lžíce koření na gyros
čertsvý tymián na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a zhruba 10 minut povaříme ve vodě. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na tenké proužky. Promícháme je s kořením na gyros a 2 lžícemi oleje. Papriky, naťové cibulky a rajčata očistíme a omyjeme. Lusky paprik nakrájíme na kostičky, cibulky na hrubší kolečka a rajčata na osminy.Brambory slijeme, oloupeme a ve 2 lžících horkého oleje orestujeme asi pět minut dozlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do pánve dáme připravené maso, které asi 5 minut opékáme. Přidáme papriky, cibuli a asi 3 minuty podusíme. Pakvložíme rajčata a necháme prohřát 1 minutu. Osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu promícháme s prolisovaným česnekem.

  2. Na pánev ke gyrosu přidáme brambory a na povrchu polijeme česnekovou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvým tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!