Kuře po švýcarsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
3 ks vejce
4 plátky šunka
4 plátky sýr
1 lžíce plnotučná hořčice
300 g zakysaná smetana
1 lžička mletý černý pepř
4 ks kuřecí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pánev s trochou oleje a vejce rozkvedlané se solí a pepřem. Nasolené kuřecí stehenní řízky ponoříme do vejce a opékáme na oleji. Stehenní kuřecí řízky jsou šťavnatější než prsa, ale dají se použít i prsa

  2. Kuřecími plátky vyložíme pekáček, na plátky poklademe plátek šunky, plátek sýra a zalijeme směsí z kelímku zakysané smetany, zbylých vajec, plnotučné hořčice a soli. Můžeme použít trochu vegety

  3. Vše zapékáme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C

  4. Kuře po švýcarsku podáváme s bramborovou kaší a jinou vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!