Kuře po švýcarsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička sůl 3 ks vejce 4 plátky šunka 4 plátky sýr 1 lžíce plnotučná hořčice 300 g zakysaná smetana 1 lžička mletý černý pepř 4 ks kuřecí řízek
Postup Kuře po švýcarsku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pánev s trochou oleje a vejce rozkvedlané se solí a pepřem. Nasolené kuřecí stehenní řízky ponoříme do vejce a opékáme na oleji. Stehenní kuřecí řízky jsou šťavnatější než prsa, ale dají se použít i prsa
Kuřecími plátky vyložíme pekáček, na plátky poklademe plátek šunky, plátek sýra a zalijeme směsí z kelímku zakysané smetany, zbylých vajec, plnotučné hořčice a soli. Můžeme použít trochu vegety
Vše zapékáme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C
Kuře po švýcarsku podáváme s bramborovou kaší a jinou vhodnou přílohou.