Korpus na sladkou roládu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 lžic cukr
0 lžic olej
6 ks vejce
6 lžic polohrubá mouka
0 lžiček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
marmeláda
krém

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny odměřujeme polévkovou lžící. Žloutky oddělíme od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Čím déle šleháme, tím lepší těsto bude. Postupně přidáváme za neustálého šlehání olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec už ručně přimícháme sníh z bílků. Prášek do pečiva můžeme v receptu i vynechat.

  2. Těsto uhladíme do pečícím papírem vyložené formy (24 x 24 cm) a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Korpus na roládu stočíme ještě teplý a necháme vychladnout.

  3. Korpus na sladkou roládu potíráme krémem nebo marmeládou podle chuti. Potom korpus stočíme do rolády, necháme ztuhnout, nakrájíme a podáváme jako delikátní zákusek s dobrou voňavou kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!