Košíčky s rybízem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
200 ml mléko
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
100 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 kelímek smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
150 g černý rybíz
150 g červený rybíz
1/2 balíčku pudinkový prášek
6 lžic rozpuštěná želatina
žluté potravinářské barvivo
150 g bílý rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Z rozpuštěného másla, cukru, polohrubé mouky a soli vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladničce 30 minut odležet

  2. Z pudinkového prášku (vanilkový, banánový), cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Pudink necháme zcela vychladnout a pak do něj vmícháme šlehačku a barvivo

  3. Formičky na košíčky vymažeme a vysypeme. Těsto vtiskneme do připravených formiček, naskládáme na plech a v předehřáté troubě pečeme 8 - 10 minut na 170 °C

  4. Upečené mírně vychladlé košíčky vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Pudinkovou náplň nandáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků. Po povrchu "rozsypeme" rybíz a přelijeme jej rozpuštěnou želatinou. Košíčky s rybízem necháme v ledničce ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!