Košíčky s rybízem recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 špetka sůl 100 g máslo 200 ml mléko 80 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 100 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 kelímek smetana ke šlehání hrubá mouka na vysypání 150 g černý rybíz 150 g červený rybíz 1/2 balíčku pudinkový prášek 6 lžic rozpuštěná želatina žluté potravinářské barvivo 150 g bílý rybíz
Postup Košíčky s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Z rozpuštěného másla, cukru, polohrubé mouky a soli vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladničce 30 minut odležet
Z pudinkového prášku (vanilkový, banánový), cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Pudink necháme zcela vychladnout a pak do něj vmícháme šlehačku a barvivo
Formičky na košíčky vymažeme a vysypeme. Těsto vtiskneme do připravených formiček, naskládáme na plech a v předehřáté troubě pečeme 8 - 10 minut na 170 °C
Upečené mírně vychladlé košíčky vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Pudinkovou náplň nandáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků. Po povrchu "rozsypeme" rybíz a přelijeme jej rozpuštěnou želatinou. Košíčky s rybízem necháme v ledničce ztuhnout.